Coronamaatregelen

 

Voor het schooljaar 2020-2021 heeft de Vlaamse overheid een plan opgesteld om zowel  de veiligheid als het recht op leren maximaal te garanderen. Er worden pandemiescenario’s gehanteerd waaraan concrete veiligheidsmaatregelen gekoppeld zijn: nul risico (fase groen), laag risico (fase geel), matig risico (fase oranje) en hoog risico (fase rood).

 

Op 1 september starten we in fase GEEL: de lessen gaan voor alle leerlingen op school door, met opvolging van de veiligheidsmaatregelen.

 

In samenwerking met de verschillende stadsdiensten worden de nodige maatregelen genomen. Stad Leuven voorziet beschermingsmiddelen voor het volledige team van SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst: mondmaskers, handschoenen, desinfecterende handgels en sprays voor high touch oppervlakten en machines.

 

Vanaf 12 jaar is het dragen van een (zelf mee te brengen) mondmasker verplicht in het volledige gebouw van SLAC/Academie. Voor wie les volgt in een atelier met gedeelde materialen en toestellen is vanaf 12 jaar het gebruik van (zelf mee te brengen) handschoenen ook verplicht. Voor het hoofdgebouw werd een circulatieplan opgemaakt en bewegwijzering aangebracht. Ook werden de uurroosters zo opgesteld dat een mix van leeftijden zoveel als mogelijk vermeden wordt tussen locaties en ateliers. De poetsploegen stemmen de poetsplanning hierop af.

 

Toegang tot de gebouwen van SLAC: de gebouwen zijn enkel toegankelijk voor personeel en leerlingen/studenten van SLAC, ouders en niet-essentiële derden mogen de gebouwen niet betreden. Respecteer de in- en uitgangen en het circulatieplan.