Digitaal beeldatelier

GRAAD 3

Volwassenen +18 jaar

4u/week (2 leerjaren)

Docent: Jan Missotten

Cursisten leren de nieuwe media hanteren om een andere en nieuwe kijk te krijgen op de creatie van een kunstwerk. De artistieke component van de multimediale beeldtaal vormt de basis van de cursus met de digitale technieken in een belangrijke maar ondersteunende rol.

 

Van de cursisten wordt, naast de elementaire computervaardigheden, geen specifieke voorkennis gevraagd. Gerichte oefeningen en analyse van audiovisuele voorbeelden leren de cursisten de bouwstenen van de multimediale taal kritisch waar te nemen. De verschillende basistechnieken voor opname en nabewerking worden van bij het begin van de opleiding stapsgewijs aangereikt.

 

Het multimediale aspect van de cursus wordt geaccentueerd door een waaier van digitale werkvormen: opnametechnieken met digitale foto apparatuur, bewerkingen met Adobe Photoshop, digitaal printen, het gebruik van tekstelementen binnen een verantwoorde vormgeving, enz.

 

Inhoudelijk gaan we een permanente confrontatie aan met alle mogelijke vormen van kunstexpressies in het domein van de audiovisuele media, internet, galerij- en museumbezoek.