FAQ inschrijvingen

HOE KAN IK MIJ ONLINE INSCHRIJVEN?

HULP NODIG?
Bij vragen of problemen bij online inschrijvingen, helpt het secretariaat je graag verder op 016 22 08 70 of via
academie@leuven.be

 

Vanaf 11 juni is het secretariaat telefonisch te bereiken op volgende uren:

 • elke weekdag 10u00-12u00, 14u00-16u00, 18u00-20u00
 • zaterdag 20 juni: 10u00-12u00

 

Online inschrijven doe je op mijnacademie.be. Als je niet automatisch op onze school academie terecht komt, kies je voor SLAC/Academie via het zoekvak.

We raden aan om voor de aanvang van de inschrijvingen alvast een account aan te maken voor alle gezinsleden die zich willen inschrijven. Hierbij is het belangrijk dat je van iedereen de contactgegevens controleert én de verplichte vragen invult. Op deze manier verlies je geen tijd wanneer de effectieve inschrijvingen van start gaan.

 

OUDE ACCOUNT NIET MEER GELDIG: MAAK EEN NIEUWE AAN!
De accounts voor mijnacademie worden vanaf nu op een andere manier bekeken. Zo is het nu mogelijk om één leerling aan meerdere accounts te koppelen en om binnen eenzelfde account leerlingen van verschillende leefeenheden toe te voegen.

Omwille van het grote verschil met voorgaande schooljaren en in het kader van de overeenstemming met de GDPR-wetgeving zijn alle bestaande accounts verwijderd. Iedereen moet dus een nieuwe account maken: dit betekent dat je opnieuw alle namen en rijksregisternummers van de in te schrijven gezinsleden zal moeten ingeven.

Ter voorbereiding van je inschrijving kan je nu alvast een account aanmaken op mijnacademie.be:

 1. Maak een account aan.
 2. Voeg alle gezinsleden die je wil inschrijven toe, controleer voor iedereen de contactgegevens en vul de verplichte vragen in. Heb je geen Belgisch adres of geen rijksregisternummer, neem dan telefonisch contact op met het secretariaat om gezinsleden toe te voegen
 3. .Inschrijven kan zonder voorbereiding voor een logisch vervolg (voortzetten van de huidige opleiding) of een starterscursus. Wil je in een hoger jaar starten omwille van een eerdere opleiding? Contacteer dan eerst het secretariaat telefonisch om je dossier te laten aanpassen. Daarna kan je je inschrijving online finaliseren.
 4. Consulteer eerst de uurroosters en maak voor jezelf een overzicht voor welke lessen je wil inschrijven: eenmaal een vak geselecteerd kan je niet terugkeren!

 

Voor de effectieve inschrijving:

zie "pagina inschrijvingen" voor informatie over de data van de herinschrijvingen en de inschrijvingen van nieuwe leerlingen

 1. Log in en klik in de linkerkolom op het gezinslid dat je wenst in te schrijven.
 2. Kies je richting en vakken. Hierbij kan je al leraar, dag en uur kiezen voor de klassikale vakken. Consulteer eerst de uurroosters: eenmaal een vak geselecteerd kan je niet terugkeren!
 3. Betaal onmiddellijk met een betaalkaart online.
  Uitzondering: als je recht hebt op korting: Alle informatie hierover is terug te vinden op:  http://slac.be/academie/inschrijvingen.html : hierbij klik je links onder de afbeelding op “Inschrijvingsgeld”
 4. Het secretariaat verwerkt de inschrijvingen chronologisch. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeur.

 

 

WAT ALS IK AANSPRAAK MAAK OP EEN VERMINDERD TARIEF?

Alle informatie over de voorwaarden en attesten voor een verminderd tarief vind je terug in het document "inschrijvingsgeld".

KAN IK MIJ OOK AAN DE BALIE VAN HET SECRETARIAAT INSCHRIJVEN?

Neen, dit is voorlopig niet mogelijk vanwege de Corona-maatregelen.

 

WELKE MAATREGELEN WORDEN GETROFFEN OM HET NIEUWE SCHOOLJAAR VEILIG TE LATEN STARTEN?

In samenwerking met de verschillende stadsdiensten worden de nodige maatregelen genomen. Stad Leuven voorziet beschermingsmiddelen voor het volledige team van SLAC/Academie: mondmaskers, handschoenen, desinfecterende handgels en sprays voor high touch oppervlakten en machines. Voor het hoofdgebouw werd een circulatieplan opgemaakt en bewegwijzering aangebracht. Ook werden de uurroosters zo opgesteld dat een mix van leeftijden zoveel als mogelijk vermeden wordt tussen locaties en ateliers. De poetsploegen stemmen de poetsplanning hierop af.