LESROOSTER

 

ANALOGE FOTOGRAFIE

De opleiding omvat de opnametechnieken en de donkere kamertechnieken.

 

DIGITALE FOTOGRAFIE

Er is een goede basiskennis computerbesturing vereist.

Tijdens de opleiding worden de opnametechnieken en de bewerkingen aangeleerd die nodig zijn om de opnamen creatief te verbeteren en af te drukken.

Fotokunst

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerjaren) - 4u/week (10 leerjaren)

Docenten: zie lesrooster

Onze afdeling fotokunst biedt drie verschillende richtingen aan.  Je kan kiezen voor het weekatelier, het weekendatelier of je kiest voor het analoge atelier.  Dit laatste kan je volgen op twee avonden tijdens de week, waarvan één avond volledig aan het analoge aspect van fotokunst wordt besteed en een tweede avond de digitale implementatie binnen het medium fotografie wordt belicht.

 

De twee andere ateliers zijn volledig gewijd aan digitale fotokunst (meer info hierover vindt je in de toelichtingstekst van beide ateliers).

 

Het weekatelier kan je volgen als dagcursus of als avondcursus (meer info op het specifieke lessenrooster).

 

Het weekendatelier vindt plaats op donderdagavond, vrijdagavond en op zaterdagvoormiddag en zaterdagnamiddag (meer info op het specifieke lessenrooster).

 

De werking van beide ateliers gebeurt door middel van gerichte, korte projecten (6-tal weken), die samen alle aspecten van het fotografisch medium en het artistiek, fotografisch beeld behandelen. Elk project belicht een deelaspect en heeft zijn eigen eindfase. Op vaste momenten worden er, vanuit het lopende project, groepsmomenten tussen het analoge atelier, het week- en weekendatelier georganiseerd.