#ARTIST/ART/SLAC TALK

ARTIST TALK #15: Benjamin Verdonck

woensdag 28 februari 2018 / 19u / Foyer SLAC

Benjamin Verdonck (°1972 Antwerpen) is beeldend kunstenaar, acteur, schrijver en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal met voorstellingen als WEWILLLIVESTORM, Nine Finger (samen met Alain Platel en Fumiyo Ikeda) en Global Anatomy (samen met Willy Thomas) en de publieke ruimte met projecten als Bara/ke 2000 (een boomhut in het hartje van de stad), Hirondelle/ Dooi Vogeltje/The Great Swallow (een vogelnest op 32m hoogte tegen een kantoorbuilding), en ŁÓDŹ / BOAT / BOOT (gebouwd op een appartementsgebouw in het Poolse Szczecin in juli 2012).

Verdoncks beeldend werk vindt steeds meer zijn weg naar tentoonstellingen in o.m. Berlijn (½), Kortrijk (Sometimes I sits and thinks and sometimes I just sits), Gent (in Track), Hasselt (in Mind the system, find the gap) en Antwerpen (oowendeseentsjkommaartsjinigin).

Onder de noemer EVEN I MUST UNDERSTAND IT zal Benjamin Verdonck de komende twee jaar een cluster van nieuwe autonome werken bundelen –  theaterprojecten en acties in de openbare ruimte  – die elk op hun manier verbeeldingsrijke proposities zijn over hoe kunst de werkelijkheid mee kan vormgeven eerder dan erop te reflecteren.

 

 

 

ARTIST TALK #16: Philip Aguirre y Otegui

dinsdag 17 april 2018 / 19u / Foyer SLAC

Het werk van Philip Aguirre Y Otegui (°1961 Schoten) heeft een uitgesproken geëngageerd en humanistisch karakter:  Hij kiest consequent voor klassieke technieken, traditionele materie, motieven en genres. Zijn blik is gericht op de wereld en zijn gehele oeuvre straalt hierdoor een bepaalde vorm van doordachtheid uit: het is krachtig maar tegelijkertijd poëtisch. Omgeven door een veelheid aan beelden, kiest hij vormen uit zijn eigen leven en herinneringen als basis van zijn werk. (Mu.ZEE)