STUDENTEN EXTRA MUROS

Interactieve media

Studente Interactieve Media Mira Borghs werd met de video ‘As trees we will return’ geselecteerd voor het het kortfilmfestival Ongezien Kort.

https://ongezienkort.be/as-trees-we-will-return/

'As trees we will return' (Belgium) by Mira Borghs selected for the Summerville Filmfestival Massachusetts. http://www.somervillefilmfestival.com

 

Regie & Productie : Mira Borghs / Jaar: 2017 / Speelduur: 03’ 03’’

Synopsis: Voor de videobeelden van ‘As trees we will return’ heeft Mira Borghs een locatie gekozen waar verwilderde natuur en een vervallen fabrieksgebouw naast elkaar liggen. De personages, alle drie gekleed in bont, spreken niet maar observeren doorheen hun brillenglazen, de natuur rondom hen. De camera registreert op haar beurt hun blik en bewegingen door en naar de omgeving. Via montage is iedereen en alles gespiegeld, waardoor een nieuwe bevreemdende wereld ontstaat waarin de natuur en de identiteit van de mens centraal staan. De personages kijken naar zichzelf en overschouwen hun plaats in de wereld op een introspectieve manier.

 

FotografieDominique Genin

 

 

Dominique Genin, die als kunstenaar-fotograaf meewerkte aan PiLoT1, is te zien op het fotofestival van Knokke-Heist 2018 met zijn (PiLoT1) werk rond chaos.

 

Keramiek

Aan dit project hebben beide keramiekateliers  meegewerkt.

 

Het betreft een site die een herbestemming krijgt, de Normaalschool van Lier, waar 35 academies, ateliers keramiek, aan een groots tegelproject hebben samengewerkt met zelf gedolven klei uit eigen streek.

 

Daarnaast tonen 43 leerkrachten keramiek hun werk in de nu leegstaande klaslokalen van dit gebouw.

 

 

 

2017/2018