Brussels Independent Film Festival

www.brusselsfilmfestival.com

 

 

The Centre Multimedia in Brussels founded the Brussels Independent Film International Festival (Festival International du Film Indépendant de Bruxelles) in 1974, to focus explicitly on super-8 films and other technically experimental cinematic styles.

 

De video 'As trees we will return' van Mira Borghs, studente Interactieve Media, werd geselecteerd voor het Brussels Independent Filmfestival 2019.

 

 

Architecte Martine De Flander is een multidisciplinair kunstenaar. De laatste jaren legt ze zich voornamelijk toe op fotografisch werk. In haar beelden tracht ze vast te leggen hoe mensen interageren met hun omgeving en met stedelijke bouwwerken. Zo maakt ze van een statisch onderwerp iets levendig.

 

In de reeks Distortion ligt de focus op geest en lichaam. In ieder beeld is de omgeving 90 graden gedraaid. Dankzij onze verbeelding, het belangrijkste instrument van onze geest, ontstaat een nieuwe wereld binnen het kader. Op die manier wordt ook het menselijk brein verdraaid. Hiermee wil Martine psychische kwetsbaarheid als thema aansnijden, en het taboe errond doorbreken.

Ik hou ervan om metafysische werelden te creëren met fotografie.

 

De reeks bestaat uit twaalf foto’s in doorgaans felle, contrasterende kleuren. Elke foto representeert een emotionele toestand, die Martine beschrijft aan de hand van korte, verbeeldende zinnen. Hierin komen menselijke, associatieve denkprocessen naar boven, waarmee de kijker zich vertrouwd voelt.

 

Expo Leuven is een samenwerking tussen de stad Leuven, M-Museum Leuven, 30CC, SLAC en Kunst in Huis.

 

Iedereen is welkom op de opening van Distortion / Photographic stories op vrijdag 30 november om 19 uur.

 

Praktisch

01.12.18 - 22.12.18

Gratis

Locatie: Exporuimte Tweebronnen | Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

Openingsuren: Do, vr: 13:00 - 17:30, Za: 10:00 - 16:00

Fotokunst

Hilde Ghesquière en Dominique Genin ea.

Groepstentoonstelling

 

 

Groepstentoonstelling ‘Gemis en verlangen’

opening vrijdag 14 september

Wilsele-dorp, Pastoor Legrandstraat 20

 

 

MARTINE DE FLANDER

Distortion / Photographic stories

 

 

2018/2019

 

(EX) STUDENTEN EXTRA MUROS