Tekenkunst PETER VAN EYCK

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerjaren) - 4u/week (10 leerjaren)

De student voelt zich verwant met de vroegste mens,

die zich al tekenend een weg baant door zijn bestaan

en de wereld rondom zich probeert vorm te geven.

Ook vandaag is tekenkunst een exploratie, één groot avontuur vol verwondering, doordrongen van existentieel en spiritueel besef.

In het eerste en tweede jaar van graad 4 krijgt de student eenvoudige, eerlijke technieken die kunnen leiden tot een goede tekening, aangereikt. De student leert in de eerste plaats kijken. Zo verwerft hij/zij inzicht in de samenhang en verrijkt snel zijn/haar vormentaal. Onder andere het bestuderen van perspectief, diverse schaduwtechnieken en plastische anatomie behoren tot de klassiekers.

Dit atelier is geknipt voor studenten die nadien willen schilderen, beeldhouwen of een andere discipline willen aanvatten binnen de academie. De eerste leerjaren vormen een stevige basis voor de volgende jaren in het atelier tekenkunst, waarin het levend model wordt bestudeerd. De student kan zich vervolmaken in het figuurtekenen.

In de opleiding specialisatie richt het atelier tekenkunst zich op experiment en expressie en streeft de student naar autonoom kunstenaarschap. Alles voltrekt zich in het besef van het actuele kunstgebeuren en met tekenplezier als belangrijkste streefdoel.