Textielatelier jongeren

GRAAD 3

Jongeren 12-18 jaar

4u/week

Docent: Elisabeth Claes

Textielatelier graad 3 jongeren is een onderzoekend atelier dat je kan volgen tussen je 12e en 18e. Je kan dit atelier kiezen na het volgen van beeldatelier graad 1 en/of 2 of inspringen zonder enige vooropleiding.

 

Dit atelier bevindt zich op het snijvlak tussen textiele kunsten en andere kunstdisciplines. Je komt in aanraking met verschillende ontwerp- en textieltechnieken. De opdrachten brengen je ook in contact met andere kunstuitingen (architectuur, grafisch ontwerp, tekenen…) We werken met textiel maar ook met heel wat andere materialen.

 

Tijdens deze opleiding gaan we op zoek naar onze persoonlijke beeldtaal. Vanuit gerichte opdrachten maar ook via jouw persoonlijke interesses gaan we experimenteren met vorm, concept, materiaal, techniek, presentatie, … Dit onderzoeken, het nieuwsgierig open staan voor het onverwachte en onbekende, durven zoeken en experimenteren … is erg spannend en staat centraal in het atelier. Het is een warme en veilige omgeving waarin je jezelf kan tonen en gezien kan worden. We oefenen ons in het tonen en plaatsen van ons eigen werk. We gaan in dialoog met onszelf, met elkaar en met de wereld die ons omringd.

 

Samen kijken we naar het werk en de methodes van andere kunstenaars. Dit doen we in de lessen maar we trekken er ook samen op uit. Op deze manier ontdekken we het bredere kunstlandschap en bouwen we een referentiekader op. Ook zoeken we samen bewust en intuïtief naar interessante bronnen vanuit verschillende hoeken.

 

Het eindresultaat, dat zowel 2D als 3D kan zijn, is belangrijk, maar je persoonlijke ontwikkeling, je artistieke onderzoek en de weg die je aflegt staan centraal.

 

Textielatelier graad 3 jongeren bereidt je voor op het oriënterend textielatelier volwassenen, atelier textiele kunst graad 4 of een ander atelier binnen graad 4.

Materiaallijst textielatelier jongeren