Wil je persoonlijk kennismaken via ZOOM of heb je een vraag?

8u/week

DAGCURSUS: woe van 9u tot 12u30 & do van 13u30 tot 17u

AVONDCURSUS: woe van 18u30 tot 22u & do van 18u30 tot 22u

WEEKENDCURSUS: vrij van 18u30 tot 22u & zat van 9u tot 12u30

 

4u/week:

Woensdagavond van 18u30 tot 22u NIEUW!!!

Donderdagavond van 18u30 tot 22u

Grafisch ontwerp

en illustratie

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerj.) - 4u/week (10 leerj.)

Docenten: Kristel Geukens & Patrick Vranckx

 

ONZE FOCUS! DIGITAAL en ILLUSTRATIEF LEREN VORMGEVEN

GEEN VOORKENNIS VEREIST!

 

In het atelier grafisch ontwerp en illustratie staat een samenwerking tussen technische kennis en vormelijk en conceptueel inzicht centraal.

Een zo breed mogelijke waaier aan grafische en digitale mogelijkheden voeden deze kennis en creativiteit. De nadruk ligt op de ontplooiing van de artistieke expressie en een persoonlijke en zelfstandige manier van ontwerpen.

De interesse voor kunstgeschiedenis en meer specifiek voor toegepaste grafische en illustratieve kunstvormen, wordt tijdens de lessen en aan de hand van extra-murosactiviteiten en uitstappen gestimuleerd.

Lessen over vaktechnologie, logo-ontwerp, compositie, typografie, kleur ..., leggen de basis voor het leren ontwerpen en praktisch uitvoeren van een grafische opdracht of illustratie. In de loop van de jaren worden de grafische programma’s (Photoshop, Illustrator en Indesign ...) uitgediept. Zowel in de klas als online.

De student krijgt individuele begeleiding en wordt gestimuleerd om de persoonlijke creativiteit en grafische en digitale technieken te ontwikkelen aan de hand van toegepaste, creatieve opdrachten. Verder moedigen de docenten uitwisselingen in de klasgroep aan en begeleiden ze ook.

Een proces van artistieke verkenning geeft de basiskennis rond typografie, vormgeving, zeefdruk, digitale media en communicatie mee. Toegepaste opdrachten in de loop van de leerjaren laten de student die kennis verder uitdiepen. De studenten leren attitudes waarbij ze creatief, oplossingsgericht en zelfstandig kunnen en durven op zoek gaan naar de verschillende mogelijkheden om een idee uit te werken.

Creativiteit en concept staan voorop, zowel op praktisch gebied als in ideeën- of denkprocessen.