8u/week

DAGCURSUS: woe van 9u tot 12u30 & do van 13u30 tot 17u

AVONDCURSUS: woe van 18u30 tot 22u & do van 18u30 tot 22u

WEEKENDCURSUS: vrij van 18u tot 21.30u & zat van 9u tot 12u30

4u/week:

Woensdagavond van 18u30 tot 22u

Donderdagavond van 18u30 tot 22u

 

Grafisch ontwerp

en illustratie

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerjaren) - 4u/week (10 leerjaren)

Docenten: Kristel Geukens & Patrick Vranckx

In het atelier Grafisch Ontwerp & Illustratie ontdek je een boeiende opleiding met een afwisseling tussen (digitaal) illustreren en grafisch ontwerpen. Je bepaalt zelf waar je de nadruk wil leggen.

 

Veel aandacht gaat naar het zoeken en ontwikkelen van jouw ideeën en hoe je die kunt visualiseren met illustraties of een uitgekiend grafisch ontwerp. Creativiteit en experimenteren staat voorop, zowel op gebied van ideeën- of denkprocessen als tijdens de praktische uitvoering.

 

Je werkt aan de ontplooiing van je persoonlijke artistieke expressie. Je krijgt individuele begeleiding en wordt gestimuleerd om je eigen beeldtaal te ontwikkelen aan de hand van toegepaste, creatieve opdrachten. Je wordt aangemoedigd om in dialoog te treden met je omgeving. Je werk laten zien en er zelf kritisch naar kijken is een onderdeel van je ontwikkeling, net zoals praten over je werk en dat van anderen.

 

Je interesse voor kunstgeschiedenis en toegepaste grafische en illustratieve kunstvormen wordt gestimuleerd in de les en tijdens

extra-murosactiviteiten. Je krijgt oog voor inspirerende bronnen en je zult je eigen beeldtaal ontdekken, herkennen en uitdiepen.

 

Je krijgt lessen over vaktechnologie, logo-ontwerp, compositie, typografie, illustratie, storytelling, kleur, tekst en beeld samenbrengen,… Met die basis leer je ontwerpen en grafische opdrachten praktisch uitvoeren.

 

Doorheen de opleiding verdiep je je in de grafische programma's Photoshop, Illustrator en InDesign. Je experimenteert niet alleen met digitale, maar ook analoge illustratietechnieken. Basiskennis over computers is vereist. Voor het illustreren is geen voorkennis noodzakelijk, het is een pluspunt als je ooit al hebt getekend.

‘Het meebrengen van een eigen laptop is aanbevolen: iMac of Windows met recent besturingssysteem en minstens 8 gigabyte ram-geheugen.’