LESROOSTER

 

volg en like ons op facebook!

Grafisch ontwerp

en illustratie

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

10u/week (4 leerj.) - 8u/week (5 leerj.) - 4u/week (10 leerj.)

Docenten: Kristel Geukens & Patrick Vranckx

ONZE FOCUS! DIGITAAL LEREN VORMGEVEN.

 

In het atelier GRAFISCH ONTWERP EN ILLUSTRATIE streven we naar een samenwerking tussen technische kennis en vormelijk en conceptueel inzicht.

 

Deze kennis en creativiteit wordt ondersteund d.m.v. van een zo breed mogelijke waaier aan grafische en digitale mogelijkheden. Het ontplooien van de artistieke expressie en het opbouwen van een persoonlijke en zelfstandige manier van ontwerpen is belangrijk.

 

Tevens wordt er interesse m.b.t. de geschiedenis van de reclame en de grafische toepassingen opgewekt aan de hand van extra muros.

 

Via kennis van vaktechnologie, compositie, typografie, kleur, ... wordt de basis gelegd van het leren ontwerpen en praktisch uitvoeren van een grafische opdracht. In de loop der jaren worden de grafische programma’s (Photoshop, Illustrator, Indesign, ...) uitgediept en als uitvoerings- en presentatietechniek gehanteerd.

 

De student krijgt hierbij continuë en individuele begeleiding en wordt gestimuleerd om de persoonlijke creativiteit en grafische en digitale technieken te ontwikkelen aan de hand van toegepaste opdrachten.

 

De basiskennis rond typografie, vormgeving, zeefdruk, digitale media en communicatie wordt aangereikt in een proces van artistieke verkenning en wordt uitgediept doorheen de leerjaren aan de hand van toegepaste opdrachten. De studenten moeten een basishouding aanleren waarin ze creatief, oplossingsgericht en zelfstandig kunnen en durven op zoek gaan naar de verschillende mogelijkheden om een idee uit te werken.

 

Creativiteit en concept staan voorop, zowel op praktisch gebied als in ideeën- of denkprocessen.en de docent inzicht in de persoonlijke evolutie.