Projectatelier

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerjaren) - 4u/week (10 leerjaren)

Docent: Marc Horemans

Beeldend proces, uitwisseling, dialoog en reflectie

 

Het projectatelier slaat de brug tussen theorie en praktijk. Een theoretisch kader inspireert en resulteert in beeldende praktijk en vice versa, praktijk leidt tot nieuwe inzichten. Het projectatelier werkt interdisciplinair. Media functioneren niet autonoom maar maken deel uit van een idee en een context. Het projectatelier wil het inzicht in de eigen discipline vergroten en de persoonlijke praktijk hybride maken.

De student komt terecht in een atelier met deelnemers die verschillende disciplines beoefenen. Over de grenzen van het medium heen nemen ze waar, wisselen ze uit en evolueren ze. Studenten die op zoek zijn naar een eigen beeldtaal, een authentieke stem, die willen ervaren hoe zijn/haar creativiteit ontplooit over de grenzen heen, zitten hier op hun plek.

De expertise van 2 docenten staat centraal in de opleiding. Zij delen hun beeldende en theoretische ervaring. Marc Horemans legt de nadruk op de relatie tussen theorie en praktijk in beeldend werk. Esther Eggermont verzorgt het meer praktijkgerichte deel van de cursus dankzij een experimentele en multimediale insteek.

Het atelier kent twee trajecten: een wekelijks traject van 4u of van 8u. Je kiest op basis van je eigen tijdsbestek. Het standaard traject van 8u biedt extra ontmoeting en concept aan, en maakt ruimte voor individuele begeleiding.