LESROOSTER

 

Textiele kunst

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerjaren) - 4u/week (10 leerjaren)

Docent: Karen Reniers

In de richting textiele kunst werken we rond verschillende thema’s vanuit diverse invalshoeken.

 

Dat wil zeggen dat we uit gaan van een idee waar we een onderzoek naar doen, zowel inhoudelijk, technisch als artistiek.

 

We  experimenteren en werken met allerlei materialen, deze materialen kunnen zeer divers zijn. Zo komen dan interessante beelden/werken tot stand.

 

De bedoeling is dat in de loop van de jaren iedereen zijn of haar eigenheid vindt en een beeldtaal creëert.

 

Er wordt regelmatig in groep geëvalueerd wat tot een positieve groepsdynamiek leidt.

 

Op wekelijkse basis worden verschillende hedendaagse kunstenaars bekeken en besproken zodat je op de hoogte blijft van de tendensen in de kunstwereld, je wordt zelf aangemoedigd om naar tentoonstellingen te gaan en nieuwe kunstenaars te ontdekken. Met de groep bezoeken we ook geregeld tentoonstellingen.

 

Als je interesse hebt in een brede waaier aan mogelijkheden en vrijheid dan is textiele kunst iets voor jou. Wij zijn een atelier dat openstaat voor vakoverschrijdend werken en dit ook aanmoedigt. Je werkt vanuit jezelf, niet vanuit een opgelegde techniek. Technieken komen erbij naargelang de weg die je aflegt.

 

Je leert ruim creatief denken, je eigen gevoelens en ideeën vorm te geven. Wil je terecht komen in een warme ruimdenkende creatieve groep sluit je dan aan bij textiele kunst.

 

Bekijk zeker de afbeeldingen zo zie je de brede waaier aan mogelijkheden die textiel te bieden heeft.