Textiele kunst

GRAAD 4

Volwassenen +18 jaar

8u/week (5 leerjaren) - 4u/week (10 leerjaren)

Docent: Karen Reniers

Het atelier textiele kunst werkt rond verschillende thema’s vanuit diverse invalshoeken. Het gaat uit van een idee waarnaar studenten onderzoek doen, zowel inhoudelijk, technisch als artistiek. Studenten experimenteren en werken met allerlei materialen, die zeer gevarieerd kunnen zijn. Zo komen interessante beelden/werken tot stand.

De bedoeling is dat in de loop van de jaren iedereen zijn of haar eigenheid vindt en een beeldtaal creëert. Regelmatige groepsevaluaties leiden tot een positieve dynamiek in het atelier.

Textiele kunst is ideaal voor studenten die een brede waaier aan mogelijkheden zoeken en willen werken in een warme, ruimdenkende en creatieve groep. Het atelier staat open voor vakoverschrijdend werken en moedigt dit ook aan. De student werkt vanuit zichzelf, niet vanuit een opgelegde techniek. Technieken komen erbij naargelang de weg die de student aflegt. Hij/zij leert ruim creatief denken, de eigen gevoelens en ideeën vormgeven.

Op wekelijkse basis wordt werk van verschillende hedendaagse kunstenaars bekeken en besproken zodat studenten op de hoogte blijven van de tendensen in de kunstwereld. Ook worden ze zelf aangemoedigd om naar tentoonstellingen te gaan en nieuwe kunstenaars te ontdekken. Met de groep bezoeken we ook geregeld tentoonstellingen.