Over SLAC

SLAC/Academie Beeldende Kunst wil in Leuven een kwaliteitsvolle brede opleiding aanbieden binnen een goed uitgebouwd pedagogisch kader met een sterke artistieke invulling. Wij bieden een gevarieerd aanbod aan voor alle leeftijden, kinderen, jongeren en volwassenen. In dit deeltijds kunstonderwijs kunnen de studenten zowel overdag, gedurende de avonduren als tijdens het weekend les volgen.

 

 

De kinderen en jongeren uit de lagere (2u/week) en middelbare graad (4u/week) krijgen een brede algemene beeldende vorming, waarbij alle aspecten van beeldende kunst aan bod komen. Ze leren technieken en worden artistiek gestimuleerd en intens begeleid in hun ontdekkingstocht, rekening houdend met hun leefwereld. In de lagere graad tot 12 jaar krijgen de kinderen 2 uren les per week, de jongeren in de middelbare graad 4 lesuren.

 

 

Voor de volwassenen bieden we opleidingen aan in:

  • Middelbare graad (4u/week)
  • Hogere en specialisatiegraad (8 of 10u/week)

 

De middelbare graad voor volwassenen is een voorbereidende opleiding waarbij verschillende technieken en visies aan bod komen, en de studenten ondersteund worden in hun latere keuze voor een atelier in de hogere graad.

 

Vanaf de hogere graad kan men kiezen uit een breed aanbod van ateliers: tekenkunst, schilderkunst, vrije grafiek, keramiek, beeldhouwkunst, vakoverschrijdend atelier, grafische en digitale vormgeving, fotokunst, textiele kunst en interactieve media. Elk atelier biedt een brede basisopleiding met een sterke artistieke invalshoek. Het lesurenpakket omvat 8 of 10 lesuren per week, gedurende 5 of 4 studiejaren, afhankelijk van het atelier.

 

In de specialisatiegraad wordt de student, onder begeleiding van de leerkracht, gestimuleerd om een eigen artistieke visie op het vak te ontwikkelen en uit te werken.

 

Het team van leerkrachten, pedagogische coördinatie, secretariaat en directie is ter beschikking voor verdere informatie. Neem ook zeker eens een kijkje op onze website www.slac.be.

Ateliers -18 jaar

Ateliers +18 jaar